Welcome visitor you can log in or create an account

фестивал на лалетата 2020 г.

 • Публикувана в Турция
 • Прочетена 1136 пъти

ЕКСКУРЗИЯ ЗА ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТАТА 2018 Г. В ИСТАНБУЛ - НОЩЕН ПРЕХОД

      Подарете си едно прекрасно преживяване в космополитния Истанбул в най-хубавия сезон, по време на фестивала на лалето. 

     Подаръкът от нас посещение на парка Емирган за да се потопите в морето от цветове и да се насладите на прекрасните картини от над 14 милиона лалета.

ПРОГРАМА:

І Ден  20:30 тръгване от Благоевград.

ІІ Ден  Пристигане в Истанбул рано сутринта.  При възможност настаняване в хотела.
Ако няма свободни стаи настаняването ще става след 13.00!
08:30 
Панорамна обиколка на част от града и влизане в азиатската част.Преминаване по моста Галата в новата европейска част на града – пристанището Каракьой, Долмабахче Сарай, двореца Йълдъз (дава се информация за историческите забележителности без да се посещават). По Въжения мост над Босфора се отива в Азиатската част на града, където се прави кратка почивка. Следва връщане в Европейската част на Истанбул, минава се покрай районите Етилер, Меджидиекьой, Шишли и се насочват към  Златният рог. Посещава се българската църква Св.Стефан . Групата се връща обратно в хотела за настаняване.. Тръгване от хотела,пешеходна разходка към площад Султан Ахмет, посещение по желание на Хиподрума ,Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II, Синята Джамия, Топкапъ Сарай.
Следобяд по желание посещение на стария султанския дворец Топкапъ Сарай - eдин от най-древните и големи в света, център на държавното управление на една от трите най-могъщи империи – Османската в продължение на 400 години,   притежава голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри и стенни украшения.
20:00 По желание вечеря в рибен ресторант на моста Галата с невероятен нощен изглед към Босфора и окъпания в светлини първи мост над пролива. Нощувка.
                                                                                                                                                                                                                                                            
ІІІ Ден   Закуска
Програми по желание-
09:00 
1-Посещение на новия султански дворец Долмабахче Сарай - най-красивия дворец в Истанбул, наричан още Малкия Версай. В интериора и обзавеждането му са използвани 14 т злато и 40 т сребро. В централната зала се намира най-големият полилей в света със 750 крушки, закупен по времето на кралица Виктория от Англия и превозен на части с кораби.
2-Разходка с корабче по Босфора с екскурзовод на български език.  Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите великолепни султански дворци, богаташки вили, част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали..                                                                                                                             3-Екскурзия до Принцовите острови –с посещение на най-големият остров Бююкада и забележителноста му гръцкият манастир’’Св.Георги’’
20:00  Вечеря в атрактивен турски ресторант - с шоу-програма  ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи. Нощувка.
                                                                                                                                                                      
IV Ден  Закуска
0
8:00 ч-ПОДАРЪК! Разходка до парка ЕМИРГАН (парка на лалетата) - Едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта – сезонът на лалетата. Фестът започва още в края на март  и малко обръща традиционната европейска представа за нидерландското цвете. Оказва се, че гордостта на Холандия е всъщност емигрант от Балканите. Луковиците на лалето са пренесени до Ниската земя от Османската империя по времето на Сюлейман Великолепни (онзи от “Великолепният век”) през XVI век. Търговците от известния Египетски пазар, които продават и луковици от десетки сортове, твърдят, че някога много отдавна лалето било на кантар със златото. От едната страна на теглилката слагали луковичките на султанското цвете, от другата жълтици, докато се изравни везната. С калиграфията и писането има любопитна подробност - три думи в османския турски език се изписват с едни и същи букви и имат една и съща числена стойност - аллах, лале и хилял (полумесец). Това прави лалето божествено и показва, че присъствието му върху мимбера в джамията не е било просто въпрос на мода или стил.
По пътя спиране на МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ ,където се намира  един от най-големите  аквариуми „Sea Life” (входът за Аквариума се заплаща –  турски лири) по желание посещение на Аквариума.Прибиране за България .Пристигане в Благоевград късно вечерта.

Цената за деца е валидна при настаняване с 2-ма възрастни в стая!

Пакетната цена за Фестивал на лалетата в Истанбул включва: 

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус
 • 2 нощувки в хотел 3*
 • 2 закуски на шведска маса в хотела 
 • Подарък посещение на парк Емирган; 
 • Медицинска застраховка на стойност 5000 евро
 • Водач на групата по време на пътуването и престоя й в Истанбул         


Пакетната цена на екскурзия Фестивал на лалетата в Истанбул, НЕ включва:  
Екскурзии по желание  и вечери по желание
, входни такси за посетени обекти.

 

Допълнителна информация

 • Цена: 165,00лв.
 • Цената включва: - транспорт с лицензиран туристически автобус - 2 нощувки в хотел 3** - подарък посещение на парк ЕМИРГАН - медицинска застраховка на стойност 5000 евро - водач на групата по време на пътуването и престоя й в Истанбул
 • Цената не включва: - екскурзии по желание - вечери по желание -разходи от личен характер
 • Минимален брой туристи: 40
 • Забележка: При пътуване със собствен транспорт от цената се приспадат 40 лв.! Цената за деца е валидна при настаняване на двама възрастни в стая. Изисква се задграничен паспорт с оставащ срок на изтичане не по - малко от 3 месеца. За деца до 18 г. нотариално заверено пълномощно от единия (ако пътува с единия) или двамата родители ако детето пътува с придружител!!!
Още в тази категория: « ТУРЦИЯ - ИСТОРИЯ Одрин »

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account