Welcome visitor you can log in or create an account

ДУБРОВНИК И БУДВА

Будва, Дубровник и Котор

5 дни / 3 нощувки
Цена от : 325.00
 лв.

ДАТА: 05 - 09 май 2021 г

Програма :
1 ден:
БлагоевградБудва
Отпътуване от
Благоевград в 18:00ч. от 3 –то ОУ по маршрут Ниш- КрушевацКралево- Нови Пазар - Подгорица - Будва. Нощен преход.

2 ден:
Будва.
Пристигане в
Будва около обяд. Настаняване в хотела.Свободно време за почивка.Възможност за самостоятелна разходка до Стария град на Будва, по време на която ще имате възможност да се насладите на невероятната красота на нощна Будва с многобройни нощни заведения и места за забавление.(цена на билет за градски транспорт-1евро). Вечеря. Нощувка.

3 ден: Екскурзия до
Дубровник
Закуска. Целодневна екскурзия до
Дубровник ( включена в цената ) - пешеходна обиколка на Стария град.
Град със славно минало и седалище на една малка, но силна държава,
Дубровник успява да запази независимостта си цели 450 години. Старият град, обграден с добре запазени през вековете величествени стени и крепости е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Нашия пешеходен тур започва от входа на Стария град , където ще се запознаете с историята на
Дубровник.Продължаваме по главната улица Страдун, заобиколена от крепостните стени, много магазини и кафенета. Всички сгради на тази улица имат една и съща фасада и височина. По време на обиколката ще разгледате и ще научите интересни факти за някои от най-важните сгради в града, ще видите известния фонтан на Онофрио, който е свързан с акведукт на 12 км извън града, Францисканския манастир с древната аптека, Камбанарията на града, Двореца на Ректора, изградената в бароков стил църква Св. Влас и други.
След пешеходната обиколка ще имате свободно време да си напазарувате, да изпиете чаша кафе в някое от многото прекрасни кафенета, да разгледате Стария град по интереси или да отидете до ост
ров Локрум с корабче ( за сметка на свободното време в Дубровник ). Пътят до там е около 15 мин. в едната посока. От корабчето се открива хубава гледка към Дубровник и крепостта. На острова можете да се насладите на спокойсвие, да посетите ботаническата градина и известното Мъртво море, представляващо вътрешно затворено езеро пълно със солена морска вода. Водата е кристално чиста и топла и привлича болшинството туристи да изкарат деня там. Връзката му с морето се осъществява през естествен подземен канал, започващ от пещера в далечният му край. Завръщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.

4 ден: Екскурзия до
Котор и пешеходна обиколка на Будва.
Закуска. По желание полудневна екскурзия до
Котор и пешеходен тур на Стария град.Обиколката започва от главната порта на Стария град. Тя ще Ви отведе назад в историята на този невероятен град - укрепление. Котор е построен между 12-ти и 14-ти век и на територията му се намират много стари исторически паметници на средновековната архитектура. Старият град е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Когато влезете и стъпите на главния градски площад ще видите наклонената назад вследствие на земетресението от 1667 г. Часовникова кула, „Стълба на срама”, използван за публично наказание на провинили се граждани и др.
По време на обиколката ще имате възможност да посетите църквите „Свети Николай“, „Света Мария”, Католическата катедрала "Свети Трифон" и др. При наличие на свободно време можете да се изкачите самостоятелно по крепостните стени, от където се открива спиръща дъха гледка.

Следобед - пешеходна разходка в Стария град на
Будва по тесните улички и малки площади, където ще усетите романтиката и хармонията на този град. Всеки камък тук има своя собствена история, всичко кипи от енергия. Неслучайно Будва се смята за кралицата на Адриатика. По време на обиколката ни ще научите историята на този град, датиращ от преди цели 2500 г. Свободно време за посещение на Археологическия музей и крепостта или просто да се насладите на полъха на Адриатика, да изпиете чаша кафе и да си направите прекрасни снимки. Завръщане в хотела.Вечеря.Нощувка.

5 ден:
Будва Благоевград
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за
България. Кратка фотопауза при известния остров „Свети Стефан“. Пристигане вечерта.

Входни такси на посещаваните обекти :
ДУБРОВНИК: Крепостни стени - 100 хърв. куни; Кнежев двор – 25 хърв. куни;
Доминикански манастир – 20 хърв.куни; старата аптека във Францисканския манастир – 21 хърв. куни;
Стария град на
Котор – 1 евро
Цитаделата на
Будва – 2 евро;
ТО не носи отговорност при промяна на входните такси на обектите .
ТО си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата.
Отстъпки:

* Деца от 2 до 10 настанени с двама възрастни на доп.легло – отстъпка 50 лв.
Доплащане за единична стая : 60 лв.

Условия за записване:
*капаро 50% от пакетната цена при резервация и подписване на договор за организирано туристическо пътуване.
Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Данни за паспортен и визов режим: няма визов режим за български граждани. Пътуването по програмата се осъществява с валидна лична карта или паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

Допълнителна информация

  • Цена: 295.00
  • Цената включва: 2 нощувки, нощувка със закуска,
  • Цената включва: 1 - 5 дни 3 нощувки със закуски и вечери 2 - транспорт с туристически автобус с видео система, климатик и мини бар.
  • Цената не включва: Разходи от личен характер.
  • Минимален брой туристи: 40
Още в тази категория: « ХЪРВАТСКСА - ИСТОРИЯ

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account